Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie

 

 

Zo kiest u de juiste zakelijke laadpaal

Met de stijgende populariteit van elektrisch rijden, loont het voor bedrijven om een laadpaal te installeren. In sommige gevallen is het zelfs verplicht, of wordt het in de toekomst een verplichting. Maar: hoe kiest u de juiste zakelijke laadpaal? Waar moeten bedrijven zoal op letten?

Voordat u naar laadpalen gaat kijken, is het slim om te inventariseren hoeveel medewerkers er elektrisch rijden. Houd er ook rekening mee dat klanten misschien maar wat graag van uw laadpaal gebruik willen maken als ze op bezoek zijn. Is het bedrijf niet zo groot? Wellicht kunt u een laadpaal delen met een ander klein bedrijf in het pand. Zodra u weet hoeveel laadpalen er nodig zijn, kunt u kijken naar de meest geschikte soort laadpaal.

Verschillende keuzes

De grote vraag is dan: wat voor laadpaal wilt u bij het bedrijfspand? Een laadpaal in de grond? Of is een wandlader handiger omdat er niet veel ruimte is? Wilt u dat medewerkers en klanten snel kunnen laden, of is het niet erg als een auto een aantal uur achter elkaar aan de laadpaal hangt? Met het oog op nog meer elektrische rijders in de nabije toekomst is het slim om daarop te anticiperen met het aantal laadpalen en het laadvermogen.

Soorten laadpalen voor bedrijven

Er zijn verschillende soorten laadpalen geschikt voor zakelijk gebruik.

AC-laders

Dit zijn laadpalen op wisselstroom. AC-laadpalen laden met een laadsnelheid van maximaal 22kW. Afhankelijk van het laadvermogen kunt u in twee tot acht uur een auto opladen. Het zijn veelgebruikte laadpalen voor thuisgebruik. Wilt u de zakelijke laadpaal vooral voor werknemers gebruiken? Dan kan AC voldoende zijn.

DC-laders

DC-laadpalen zijn gelijkstroomladers. Ze laden een elektrische auto veel sneller op dan een AC-lader. Afhankelijk van het laadvermogen kan een DC-laadpaal in een half uur tot wel 125 km opladen. Voor bedrijven die veel klanten over de vloer krijgen, kan een DC-laadpaal een slimme keuze zijn.

De aanschaf- en installatieprijs van een AC-laadpaal ligt lager dan van een DC-laadpaal. Er is bij een AC-lader namelijk geen omvormer nodig. Ook is AC-laden goedkoper dan DC-laden.

Enkele en dubbele laadpalen

Bij middelgrote tot grote bedrijven kan een dubbele laadpaal handiger zijn dan een enkele laadpaal. Met een dubbele laadpaal kunnen er namelijk twee auto’s tegelijkertijd laden, naast elkaar.

Extra’s bij verschillende laadpalen

Bij de keuze van een zakelijke laadpaal kunnen natuurlijk nog meer wensen meespelen. Wilt u bijvoorbeeld graag een touchscreen op de laadpaal, waarop u reclamefilmpjes van het bedrijf kunt afspelen? Vindt u Dynamic Load Balancing belangrijk? Hierbij meet de laadpaal iedere seconde de belasting van het stroomnetwerk in het pand, om daar de laadsnelheid van de paal op af te stemmen. Of: misschien zoekt u een zakelijke laadpaal die kan laden op zon. Het is allemaal mogelijk.

Persoonlijk advies voor zakelijke laadpaal

Wilt u advies bij de keuze voor een zakelijke laadpaal? Of wilt u meer laadpalen bij het bedrijfspand, maar weet u niet of dat kan? Neem vrijblijvend contact met ons op. Bij onze laadpaalplaatsingsservice komen we de beoogde locatie(s) voor de laadpalen beoordelen, inclusief het bepalen van de beschikbaarheid van elektrische aansluitingen, de benodigde infrastructuurvereisten en eventuele vergunningsvereisten. Natuurlijk kunnen onze eigen gecertificeerde elektromonteurs de laadpaal ook plaatsen en installeren. Na plaatsing kunt u rekenen op een uitstekende service met een telefonische helpdesk die 24/7 bereikbaar is.

Contact

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.