Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie

Laadpalen voor de VvE

Kies voor onze nieuwe wandmodellen of laadpalen

Laadpalen VvE

Het komt tijdens VvE-vergaderingen steeds vaker ter sprake: de wens om een elektrische laadpaal te plaatsen bij één of meerdere parkeerplaatsen. En die vraag zal alleen maar toenemen, aangezien voor nieuwbouwprojecten een laadpaal per 10 parkeerplaatsen al verplicht is. De verwachting is dat dit ook voor bestaande VvE’s zal gaan gelden.

Laadpalen voor VvE: aandachtspunten

Bij het kiezen voor en plaatsen van VvE laadpalen komt best een en ander kijken. Waar moeten de laadpalen VvE bijvoorbeeld komen: op een gemeenschappelijke parkeerplaats of in de gezamenlijke garage? Hoe zit het als de parkeerplaatsen op naam staan? Is er voorkeur voor een laadpaal die in de grond gemonteerd wordt of juist voor een wand oplaadpunt? Bedenk ook vooraf goed hoe jullie de kosten eerlijk verdelen tussen bewoners met een elektrische auto en VvE-leden met een conventionele auto.

Best passende oplossing voor uw VvE laadpalen

Aarzelt u vooral niet om contact op te nemen, zodat wij u van A tot Z kunnen informeren over de mogelijkheden voor uw laadpalen VvE. We plannen graag een intake in, beoordelen de situatie ter plekke, brengen advies uit voor de best passende oplossing voor uw VvE laadpalen en leveren een bijbehorende offerte. Met behulp van dit advies en de offerte kunt u binnen de VvE een weloverwogen beslissing maken voor de elektrische laadpaal.

Van aankoop tot aansluiten

Zijn alle leden het erover eens en gaat uw VvE laadpalen aanschaffen? Of wilt u als complexbewoner zelf graag een laadpaal voor uw auto? De aanvraag voor een elektrisch oplaadpunt moet altijd via de vereniging lopen; daar moeten alle leden over stemmen. Om het hele vervolgproces voor uw VvE laadpalen soepel te laten verlopen, begeleidt Flexicharge jullie graag: van aankoop tot aansluiten van de elektrische laadpaal. Waar u ook voor kiest: al onze laadpalen voor VvE zijn vervaardigd uit hoogwaardige componenten en beschikken over de allernieuwste laadtechnologie.

Subsidie laadpalen VvE

Goed om te weten: de overheid heeft een subsidie beschikbaar voor het adviestraject voor laadpalen VvE. De overheid vergoedt de kosten van dat traject voor 75%, met een plafond van 1500 euro. Meer weten over deze subsidie laadpalen VvE? We praten u graag bij!

Handige weetjes over laadpalen VvE

  • Het gemiddelde verbruik van een elektrische auto ligt tussen de 0,08 en 0,30 kWh per kilometer. Een Nederlander rijdt gemiddeld 35 km per dag. Wij rekenen met een gemiddelde laadsessie van 15KWh (50 km bij 0,3KWh).
  • Private laadpalen zijn over het algemeen goedkoper dan opladen bij een openbare laadpaal.
  • Volledig elektrisch rijden wordt de norm in ons land: Flexicharge houdt daar nu al rekening mee in haar advies.

VVE Laadpleinen

Inleiding uitgangspunten

Het gemiddelde verbruik van een elektrische auto ligt tussen de 0,08 en 0,30 kWh per kilometer. Gemiddeld aantal km per auto in 2018 13000 km. Dit betekent gemiddeld 35KM per dag. Wij rekenen met een gemiddelde laadsessie van 15KWh (50KM bij 0,3KWh)

 

Algemene uitgangspunten

Auto’s laden tussen 08:00 en 18:00 uur 18.00u en 08.00u  Gemiddeld 15 kWh/sessie (50km/sessie, de Nederlander rijd gemiddeld 35km per dagOplaadpunten met een maximaal laadvermogen van 22 kW. Onze berekening is gebaseerd op volledig elektrisch aangedreven auto’s. Dat betekent dat in eerste instantie wellicht meer laadpunten gerealiseerd zouden kunnen worden i.v.m. plug in hybride voertuigen die veel minder energie behoeven. De infrastructuur dient echter ook nog geschikt te zijn richting de toekomst.

(Volledig elektrisch word de norm en daar houden wij dan ook nu al rekening mee!)

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER ALLE LAADPLEINEN

24/7 telefonische helpdesk

Heeft uw thuislader voor de elektrische auto onverhoopt een storing? Dan staat onze telefonische helpdesk 24/7 klaar om u te helpen. Binnen de garantieperiode komen we op locatie om het probleem gratis op te lossen. Buiten de garantieperiode is onze helpdesk nog steeds beschikbaar en hanteren we een scherp tarief. Wij vinden het belangrijk om u compleet te ontzorgen, dus we zorgen altijd voor een snelle oplossing.

Onze installatieservice

Onze gecertificeerde elektromonteurs kunnen het oplaadstation bij u thuis komen monteren. Dat noemen we onze installatieservice. Geef daarvoor bij het bestellen aan of u een 1 fase of 3 fase installatie wenst. Een oplaadstation tegen de muur in de garage of op de grond op de parkeerplaats? Onze oplaadpunten zijn eenvoudig op iedere muur of in de grond te monteren.