Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
Flexicharge - Het startpunt voor onverwachte avonturen

Laadpalen voor in een garage

Kies voor onze nieuwe laadpaal garage op een directe aansluiting van de netbeheerder

Laadpaal parkeergarage

Of het nu gaat om een openbare parkeergarage of een parkeergarage bij een appartementencomplex: een laadpaal plaatsen heeft veel voordelen. Maar: bij laadpalen in parkeergarages komen andere dingen kijken dan bij laadpalen op straat of bij uw huis. We vertellen er u graag meer over.

Voordelen laadpaal parkeergarage

Allereerst een blik op de voordelen van laadpalen in parkeergarages. Plaatst u laadpalen in parkeergarages voor uw voorziening of bedrijf, dan trekt u een hele nieuwe groep bezoekers of klanten aan. Voor mensen met een elektrische auto is een laadpaal in een openbare parkeergarage immers een absoluut pluspunt. Ook bestaande klanten of bezoekers met een elektrische auto doet u een groot plezier met een laadpaal in de parkeergarage. Laadpalen in parkeergarages kunnen voor uw bedrijf daarnaast ook een bron van extra inkomsten zijn. Voor parkeergarages bij wooncomplexen en VvE’s biedt een inpandige laadpaal voor bewoners die elektrisch rijden veel gemak.

 Aandachtspunten bij laadpaal in parkeergarage

Als u een laadpaal gaat plaatsen in uw parkeergarage, is het belangrijk goed te kijken naar de technische randvoorwaarden. Hoe zit het met de elektrische voorzieningen in de parkeergarage? Is er een dataverbinding mogelijk? Flexicharge kijkt graag ter plekke met u mee naar mogelijkheden. Onze laadpalen zijn geschikt voor het opladen van alle plug-in hybride en elektrische auto’s. De laadpalen van Flexicharge zijn gemaakt van de beste, vandalismebestendige materialen waardoor ze ideaal zijn voor het plaatsen in openbare parkeergarages. Met onze plaatsingsservice hoeft u zich niet bezig te houden met de technische en logistieke aspecten van het installatieproces. We ontzorgen u van begin tot eind.

Brandveiligheid laadpaal parkeergarage

Een aandachtspunt bij laadpalen in parkeergarages is de brandveiligheid. Bekend is al dat branden met elektrische auto’s zich anders ontwikkelen dan branden met conventionele auto’s: er is een andere brandduur en een ander brandverloop. Ook is het blussen van branden met elektrische auto’s lastiger. Autobranden in parkeergarages zijn voor de brandweer hoe dan ook een grotere uitdaging dan een autobrand in de buitenlucht, dus deze combinaties maken aandacht voor brandveiligheid van belang. Voor nu zijn er nog geen wettelijke regels of eisen om rekening mee te houden voor laadpalen in parkeergarages.

Klaar voor de toekomst

Hoe dan ook zijn onze laadpalen klaar voor de toekomst: u kunt er jarenlang mee vooruit in uw parkeergarage. Dankzij de Dynamic Load Balancing en Management technologie belasten ze het elektriciteitsnetwerk bovendien minder zwaar. Zijn de laadpalen in uw parkeergarage door ons eenmaal geïnstalleerd, dan kunt u rekenen op goede klantenservice. Denk bijvoorbeeld aan de 24/7 telefonische helpdesk van Flexicharge.