Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
Flexicharge - De poort naar nieuw avontuur

Engineering as a service

Wij kunnen u helpen met de volledige engineering van alle soorten laadpleinen

Flexicharge levert engineeringsdiensten voor planning, ontwerp en implementatie van oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. In plaats van zelf het volledige engineeringproces uit te voeren, kunnen eigenaren of exploitanten van oplaadpunten deze taken uitbesteden aan een externe dienstverlener die expertise en ervaring heeft op dit gebied. Wel zo gemakkelijk.

Bij onze oplaadpunt-engineering as a service komt bijvoorbeeld kijken:

  • Locatie- en netwerkplanning

We identificeren geschikte locaties voor oplaadpunten op basis van de vraag, bereikbaarheid en infrastructuurvereisten. Inclusief het analyseren van het elektriciteitsnetwerk om de nodige capaciteitsupgrades of aanpassingen te bepalen.

  • Technisch ontwerp

We ontwerpen het oplaadpuntsysteem op basis van de vereisten van de klant, zoals het aantal oplaadpunten, laadvermogen, stroomconfiguratie en connectiviteit met de backend-infrastructuur. Dit omvat ook de selectie van geschikte laadpalen, bekabeling en beveiligingscomponenten.

  • Vergunnings- en regelgevingsondersteuning

We bieden begeleiding en ondersteuning bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en voldoen aan de lokale voorschriften en regelgeving met betrekking tot het installeren en exploiteren van oplaadpunten.

  • Integratie en projectbeheer

We beheren het implementatieproces, inclusief de coördinatie met betrokken partijen zoals elektriciens, netwerkbeheerders en andere relevante belanghebbenden. Dit omvat ook het testen, inbedrijfstelling en integreren van het oplaadpuntsysteem met de bestaande infrastructuur en beheersystemen.

  • Onderhoud en support

Het bieden van voortdurende onderhouds- en supportdiensten, zoals monitoring van de prestaties, diagnose en probleemoplossing, firmware-updates en eventuele noodzakelijke reparaties.

Voordelen engineering as a service

Oplaadpunt engineering as a service biedt voordelen zoals het toegang krijgen tot gespecialiseerde expertise, het verminderen van de complexiteit en kosten van in-house engineering en het verzekeren van een efficiënte en goed ontworpen oplaadinfrastructuur. Als eigenaar of exploitant kunt u zich dan concentreren op uw kernactiviteiten, terwijl u kunt vertrouwen op de expertise van een externe partner voor het ontwerp en de implementatie van uw oplaadpunten.