Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
Engineering as a service header

Engineering as a service

Wij kunnen u helpen met de volledige engineering van alle soorten laadpleinen

Flexicharge levert engineeringdiensten  voor planning, ontwerp en implementatie van oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV’s). In plaats van zelf het volledige engineeringproces uit te voeren, kunnen eigenaren of exploitanten van oplaadpunten deze taken uitbesteden aan een externe dienstverlener die expertise en ervaring heeft op dit gebied.

 

Oplaadpunt engineering as a service kan verschillende aspecten omvatten, zoals:

 

Locatie- en netwerkplanning: Het identificeren van geschikte locaties voor oplaadpunten op basis van de vraag, bereikbaarheid en infrastructuurvereisten. Het omvat ook het analyseren van het elektriciteitsnetwerk om de nodige capaciteitsupgrades of aanpassingen te bepalen.

 

Technisch ontwerp: Het ontwerpen van het oplaadpuntsysteem op basis van de vereisten van de klant, zoals het aantal oplaadpunten, laadvermogen, stroomconfiguratie en connectiviteit met de backend-infrastructuur. Dit omvat ook de selectie van geschikte laadpalen, bekabeling en beveiligingscomponenten.

 

Vergunnings- en regelgevingsondersteuning: Het bieden van begeleiding en ondersteuning bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen en voldoen aan de lokale voorschriften en regelgeving met betrekking tot het installeren en exploiteren van oplaadpunten.

 

Integratie en projectbeheer: Het beheren van het implementatieproces, inclusief de coördinatie met betrokken partijen zoals elektriciens, netwerkbeheerders en andere relevante belanghebbenden. Het omvat ook het testen, inbedrijfstelling en integratie van het oplaadpuntsysteem met de bestaande infrastructuur en beheersystemen.

 

Onderhoud en support: Het bieden van voortdurende onderhouds- en supportdiensten, zoals monitoring van de prestaties, diagnose en probleemoplossing, firmware-updates en eventuele noodzakelijke reparaties.

 

Oplaadpunt engineering as a service biedt voordelen zoals het toegang krijgen tot gespecialiseerde expertise, het verminderen van de complexiteit en kosten van in-house engineering en het verzekeren van een efficiënte en goed ontworpen oplaadinfrastructuur. Het stelt eigenaren en exploitanten in staat zich te concentreren op hun kernactiviteiten terwijl ze vertrouwen op de expertise van een externe partner voor het ontwerp en de implementatie van hun oplaadpunten.