Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie

Steeds meer elektrische auto’s: wat betekent dit voor bedrijven?

Wie om zich heen kijkt op de weg, ziet het al: elektrisch rijden is toenemend populair. Er zijn zo’n 350.000 elektrische auto’s op de weg. De verwachting is dat het aantal elektrische auto’s in ons land alleen maar zal toenemen. Voor bedrijven belangrijk om rekening mee te houden.

Vorig jaar was 30,8 procent van de nieuw geregistreerde auto’s in Nederland elektrisch. Er kwamen dat jaar zo’n 114.000 registraties van nieuwe elektrische auto’s bij. Uit een peiling van energiebedrijf Zonneplan onder 2000 Nederlanders blijkt dat één op de vijf autorijders verwacht dat zijn volgende auto een elektrische is. Nog eens bijna 13 procent wil voor een plug-in hybride gaan. Dat zijn flinke aantallen.

Elektrische leaseauto’s populair

Er is een toename te verwachten van het aantal elektrische leaseauto’s, omdat vooral twintigers van plan zijn over te stappen op elektrisch rijden. De aanschafkosten van een elektrische auto zijn voor deze doelgroep echter een kink in de kabel. Leasen biedt voor hen uitkomst. Uit het Zonneplan-onderzoek komt ook naar voren dat veel dertigers (met ruim 26 procent) voor een elektrische auto willen kiezen in de nabije toekomst. Een goed elektrisch leasewagenpark is dus geen overbodige luxe voor bedrijven die voorop willen blijven lopen.

Nieuwe wetgeving

Los van de wensen en plannen van autobezitters, speelt ook nieuwe regelgeving een rol in de toename van het aantal elektrische auto’s op de weg. Het Europees Parlement heeft samen met de lidstaten immers besloten dat autofabrikanten per 1 januari 2035 geen nieuwe benzine- en dieselauto’s meer mogen verkopen. Wie een nieuwe auto koopt na die datum, kan alleen nog voor elektrisch kiezen.

Wat betekent dit voor bedrijven?

Voor bedrijven betekenen deze ontwikkelingen uiteraard ook iets. Om werknemers en klanten van dienst te zijn, is het installeren van laadpalen op bedrijfsparkeerterreinen heel belangrijk. Niet alleen als service, maar ook vanwege duurzaamheid een verstandige investering. Bovendien: voor bestaande bedrijven met meer dan twintig parkeerplekken zijn vanaf 2025 verplicht minstens een laadpaal te installeren. Voor nieuwe bedrijven of bedrijven met flinke verbouwingsplannen gelden ook laadpaal-verplichtingen.

Flexicharge Laadpaal-voor-kantoor

Ook een zakelijke laadpaal installeren?

Met de groeiende populariteit van elektrische auto’s stijgt dus de vraag naar laadinfrastructuur bij bedrijfspanden. Zijn jullie er al klaar voor? Door nu laadpalen op kantoor te installeren, bereidt uw bedrijf zich voor op de toekomst. Flexicharge heeft een ruim assortiment laadpalen en neemt u ook de installatie uit handen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken, of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Contact

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.