Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
Over the air updates

Over the air updates

Wij kunnen al onze oplaadpunten real time draadloos updaten. Op deze manier profiteert u van de nieuwst beschikbare features

 

Over-the-air (OTA) updates verwijzen naar de mogelijkheid om firmware, software en andere updates draadloos naar apparaten te verzenden en installeren, zonder dat fysieke verbindingen of handmatige interventie nodig zijn. Hoewel OTA-updates traditioneel geassocieerd worden met software-updates voor computers en mobiele apparaten, kan deze technologie ook worden toegepast op laadpalen voor elektrische voertuigen (EV’s).

OTA-updates voor laadpalen bieden verschillende voordelen. Ze stellen exploitanten in staat om nieuwe functies en verbeteringen toe te voegen aan de laadinfrastructuur zonder fysiek naar elke individuele laadpaal te hoeven gaan. Updates kunnen op afstand worden geïnstalleerd, waardoor het proces efficiënter en kosteneffectiever wordt. Daarnaast kunnen OTA-updates ook worden gebruikt om beveiligingspatches en bugfixes uit te rollen, waardoor de veiligheid en prestaties van de laadpalen worden verbeterd.

Met OTA-updates kunnen laadpalen ook worden aangepast aan veranderende technologische normen en protocollen. Als er bijvoorbeeld nieuwe standaarden worden geïntroduceerd, zoals de eerder genoemde ISO 15118, kunnen laadpalen via OTA-updates worden bijgewerkt om deze nieuwe standaarden te ondersteunen, zonder dat fysieke vervanging van de apparatuur nodig is.

Het gebruik van OTA-updates voor laadpalen draagt bij aan de flexibiliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid van het oplaadnetwerk, en draagt bij aan het voortdurend verbeteren en aanpassen van de laadinfrastructuur aan de behoeften van EV-gebruikers en technologische ontwikkelingen.

Over the air updates