Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
Over the air updates

Draadloos updaten

Bij Flexicharge kunnen we al onze oplaadpunten realtime draadloos updaten. Op deze manier profiteert u altijd van de nieuwste beschikbare features.

Draadloos updaten of Over-the-air (OTA) updates verwijst naar de mogelijkheid om firmware, software en andere updates draadloos naar apparaten te verzenden en installeren, zonder dat fysieke verbindingen of handmatige interventie nodig zijn. Hoewel deze updates traditioneel geassocieerd worden met software-updates voor computers en mobiele apparaten, passen we bij Flexicharge deze technologie ook toe op onze laadpalen voor elektrische voertuigen (EV’s).

De voordelen van draadloos updaten

OTA-updates voor laadpalen bieden verschillende voordelen. Ze stellen ons in staat om nieuwe functies en verbeteringen toe te voegen aan de laadinfrastructuur, zonder fysiek naar elke individuele laadpaal te gaan. We kunnen updates op afstand installeren, waardoor het proces efficiënter en kosteneffectiever wordt. Daarnaast kunnen we draadloze updates ook gebruiken voor beveiligingspatches en bugfixes, waardoor we de veiligheid en prestaties van uw laadpalen verbeteren.

Altijd up-to-date

Met draadloze updates kunnen laadpalen ook worden aangepast aan veranderende technologische normen en protocollen. Als er bijvoorbeeld nieuwe standaarden worden geïntroduceerd, zoals recent de ISO 15118, kunnen we uw laadpalen via deze updates bijwerken om deze nieuwe standaarden te ondersteunen, zonder dat fysieke vervanging van apparatuur nodig is.

Het gebruik van draadloze updates voor laadpalen draagt bij aan de flexibiliteit, efficiëntie en betrouwbaarheid van het oplaadnetwerk. En het draagt bij aan het voortdurend verbeteren en aanpassen van uw laadinfrastructuur aan technologische ontwikkelingen en de behoeften van gebruikers van elektrische voertuigen.

Over the air updates