Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
Laden op zon

Laden op zon

Onze oplaadpunten kunnen gekoppeld worden met zonnepanelen en batterijopslagsystemen.

Het opladen van elektrische voertuigen via laadpalen met zonne-energie is een innovatieve en milieuvriendelijke benadering. Deze benadering, ook wel bekend als “laden op zon”, maakt gebruik van zonnepanelen om zonlicht om te zetten in elektriciteit, waarmee voertuigen kunnen worden opgeladen zonder de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Energie opvangen en omzetten

De kern van dit concept ligt in de zonnepanelen, die zonnestralen opvangen en ze omzetten in bruikbare elektrische energie. Wanneer deze zonne-energie wordt ingezet om elektrische voertuigen op te laden, wordt de ecologische voetafdruk van het laden aanzienlijk verkleind. Dit is te danken aan het vermijden van schadelijke emissies en het verminderen van de vraag naar traditioneel opgewekte elektriciteit.

Wat deze aanpak nog aantrekkelijker maakt, is de mogelijkheid om het zonlicht dat overdag wordt gevangen, op te slaan in batterijsystemen. Door de combinatie van laadpalen en batterijopslag kan overtollige zonne-energie worden bewaard voor gebruik tijdens piekmomenten of zelfs ’s nachts. Dit biedt niet alleen een consistente stroomvoorziening, maar minimaliseert ook het beroep op het elektriciteitsnet, wat op zijn beurt congestie in het net kan voorkomen.

De voordelen van laden op zonne-energie

Flexicharge ondersteunt het concept van ‘laden op zonne-energie’. Met onze geavanceerde laadpalen en slimme technologieën stellen we u in staat om hun elektrische voertuigen op te laden met behulp van groene energie. Bovendien omarmt Flexicharge de voordelen van batterijopslag en slimme netwerkaansturing om een efficiënt en stabiel laadproces te garanderen.

Een ander voordeel van deze geïntegreerde benadering is de mogelijkheid om netcongestie te vermijden. Wanneer de omvormers van de zonnepanelen slim worden aangestuurd, kan de energie die wordt opgewekt worden gereguleerd. Dit betekent dat wanneer veel elektrische voertuigen tegelijkertijd worden opgeladen, de belasting op het elektriciteitsnet kan worden verminderd door de energie uit de zonnepanelen rechtstreeks naar de voertuigen te leiden. Dit draagt bij aan een stabielere energie-infrastructuur en voorkomt overbelasting van het net.

Al met al biedt het laden van elektrische voertuigen via laadpalen met zonne-energieën duurzame, slimme en groene oplossing voor uw mobiliteitsbehoeften.