Flexicharge Logo Wit-300x15

Producent, leverancier en installateur van oplaadpunten voor elektrische auto’s en elektrische fietsen. Kies voor kwaliteit tegen de scherpste prijzen.

Kies voor Flexicharge

Oplaadpaal MINI SE

Batterij en bereik

De Cooper SE heeft een 32,6 kWh accu, waarvan 28,9 kWh bruikbaar is. Het is opmerkelijk dat dit geen speciaal gebouwde EV is. MINI gebruikt hetzelfde platform dat de ICE MINI’s gebruiken, dus ze moesten creatief worden met de batterijverpakking. Ze passen de cellen die ze beveiligen van leverancier CATL in de tunnel in het midden van het voertuig en onder de achterstoelen op een “T” -configuratie. Ze gebruiken niet dezelfde cellen als in de BMW i3, omdat ze te lang zijn om in die configuratie te passen, maar het zijn nog steeds prismatische cellen, niet de kleinere cilindrische cellen die Tesla gebruikt.

EPA-bereikcijfers zijn niet vrijgegeven, maar MINI had ons gezegd een EPA-beoordeling van 110 mijl te verwachten. We realiseren ons dat er behoorlijk wat kritiek zal zijn op het assortiment, en we snappen het. U moet echter rekening houden met de kosten voordat u naar MINI voor het assortiment gaat. Als MINI een speciaal gebouwde elektrische auto had gemaakt, zou het veel meer hebben gekost. Het platform delen met hun bestaande lijn bespaarde VEEL geld.

En omdat ze slechts 32,6 kWh aan batterijen konden plaatsen, verlaagden dat ook de kosten. Een MINI-vertegenwoordiger die ik sprak, zei dat in Europa een Cooper SE eigenlijk bijna $ 2.000 € minder is dan een vergelijkbaar uitgeruste MINI-hardtop. Elke EV hoeft geen langeafstands-EV te zijn, er zijn genoeg mensen die prima kunnen leven met een auto van 180km.

Oplaadpunten per automerk
Selecteer uw merk auto

Persoonlijk advies ?

Bel ons!
Wij voorzien u graag van alle gewenste informatie

  • +31 (0) 73-2032703