Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
Koppeling met energie opslagsystemen

Koppeling met energie-opslagsystemen

Bespaar met een slimme koppeling tussen uw laadpaal en een energie-opslagsysteem.

De laadpalen van Flexicharge integreren naadloos met energie-opslagsystemen. Het koppelen van oplaadpunten met energie-opslagsystemen resulteert in een grotere beschikbaarheid van duurzame energie voor het opladen van elektrische voertuigen. Dit vergroot de mogelijkheden voor groene mobiliteit en draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Als het een bewolkte dag is en uw zonnepanelen minder energie opwekken, hoeft u zich geen zorgen te maken. U heeft immers uw opgeslagen energie om uw voertuig op te laden. Dit betekent minder afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en minder CO2-uitstoot.

Het koppelen van oplaadpunten met energie-opslagsystemen betekent niet alleen efficiëntie, kostenbesparing en duurzaamheid, maar ook flexibiliteit. U kunt uw energiebehoefte beter afstemmen op de momenten dat het u uitkomt, en u hoeft u zich geen zorgen te maken over overbelasting van het elektriciteitsnet.

Hoe werkt het?

Tijdens periodes van hoge zonne-energieproductie of lage elektriciteitsvraag wordt overtollige energie opgeslagen in batterijen. Vervolgens kan deze opgeslagen energie worden gebruikt wanneer de vraag naar elektriciteit hoger is dan de productiecapaciteit van de hernieuwbare energiebronnen. Dit kan helpen om uw energieverbruik te optimaliseren, de belasting van het elektriciteitsnet te verminderen en de afhankelijkheid van het netwerk te verminderen. Flexicharge maakt het mogelijk om de opgeslagen energie van zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen te gebruiken voor het opladen van elektrische voertuigen.

Deze integratie van oplaadpunten met energie-opslagsystemen wordt mogelijk door slimme regelsystemen en energiebeheertechnologieën. Deze systemen bewaken de energieproductie, het energieverbruik en de beschikbaarheid van de opgeslagen energie. Daarnaast beheren ze de stroom tussen de energiebronnen, het opslagsysteem en de oplaadpunten op een optimale manier.