Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
Koppeling met energie opslagsystemen

Koppeling met energie opslagsystemen

Met een energieopslagsysteem wordt de beschikbare energie tijdelijk opgeslagen om deze later te leveren wanneer er om gevraagd word. Hiermee kunnen kostbare en lastig verkrijgbare net verzwaringen voorkomen worden

Het koppelen van oplaadpunten met energie-opslagsystemen verwijst naar het integreren van elektrische voertuigladers met batterijopslagsystemen. Deze combinatie maakt het mogelijk om de opgewekte energie van de zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen op te slaan en te gebruiken voor het opladen van elektrische voertuigen op een later tijdstip.

Door oplaadpunten te koppelen met energie-opslagsystemen kan overtollige energie die wordt geproduceerd tijdens periodes van hoge zonne-energieproductie of lage elektriciteitsvraag worden opgeslagen in batterijen. Vervolgens kan deze opgeslagen energie worden gebruikt wanneer de vraag naar elektriciteit hoger is dan de productiecapaciteit van de hernieuwbare energiebronnen. Dit kan helpen om het energieverbruik te optimaliseren, de belasting van het elektriciteitsnet te verminderen en de afhankelijkheid van het netwerk te verminderen.

Bovendien kan het koppelen van oplaadpunten met energie-opslagsystemen resulteren in een grotere beschikbaarheid van duurzame energie voor het opladen van elektrische voertuigen, zelfs wanneer de zon niet schijnt of de hernieuwbare energieproductie laag is. Dit vergroot de mogelijkheden voor groene mobiliteit en draagt bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Deze integratie van oplaadpunten met energie-opslagsystemen kan worden bereikt door middel van slimme regelsystemen en energiebeheertechnologieën. Deze systemen bewaken de energieproductie, het energieverbruik en de beschikbaarheid van de opgeslagen energie, en beheren de stroom tussen de energiebronnen, het opslagsysteem en de oplaadpunten op een geoptimaliseerde manier.

Het koppelen van oplaadpunten met energie-opslagsystemen bevordert de efficiëntie, duurzaamheid en flexibiliteit van het oplaadnetwerk, waardoor een grotere integratie van hernieuwbare energiebronnen en een betere benutting van beschikbare energiebronnen mogelijk wordt.