Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
ISO 15118

ISO 15118

De internationale standaard voor communicatie tussen elektrische voertuigen en oplaadinfrastructuur

Al onze oplaadpunten zijn voorzien van een ISO 15118-certificering. Zodra de softwareversie 15118-20 gereed is, kunnen we deze functie met een update activeren. Onze oplaadpunten zijn al uitgerust met de benodigde hardware voor deze functionaliteit.

Wat is ISO 15118?

ISO 15118 is een internationale standaard die betrekking heeft op de communicatie tussen elektrische voertuigen (EV’s) en oplaadinfrastructuur. De standaard is specifiek ontwikkeld voor het automatisch en veilig uitwisselen van informatie tussen het voertuig en de laadpaal tijdens het oplaadproces.

De ISO 15118-standaard omvat protocollen en specificaties voor bidirectionele communicatie, veiligheidsmaatregelen, authenticatie en autorisatie, tariefberekening en gegevensuitwisseling tussen het voertuig en de laadinfrastructuur. Het stelt elektrische voertuigen en laadpalen in staat om efficiënter te communiceren en biedt functies zoals Plug and Charge, waarbij het voertuig automatisch wordt geïdentificeerd en geauthentiseerd bij het aansluiten op een compatibele laadpaal.

Vehicle-to-Grid

ISO 15118 ondersteunt ook Vehicle-to-Grid (V2G)-functionaliteit, waarmee het elektrische voertuig kan dienen als een energieopslagsysteem en bidirectioneel stroom kan leveren aan het elektriciteitsnet wanneer dat nodig is.

Deze internationale standaard draagt bij aan de interoperabiliteit en veiligheid van oplaadinfrastructuur en maakt een naadloze integratie mogelijk tussen verschillende merken EV’s en laadpalen.