Flexicharge oplaadpunten beheer platform

Alles wat zich rond het gebruik en beheer rondom oplaadpunten en laadtags afspeelt, wordt door het Flexicharge beheerplatform ondersteund. Denk hierbij aan beheer, configuratie, facturatie, rapportage etc.  Ook bedrijven en particulieren kunnen eigen laadpalen en tags onderbrengen op dit beheerplatform.

Pay-per-use

Niets is zo vervelend als betalen voor functionaliteiten die je niet gebruikt. Langdurige contracten zijn absoluut niet meer van deze tijd! Bij ons betaalt men enkel voor hetgeen men gebruikt. Dit zorgt in de praktijk voor een lagere maandelijkse total cost of ownership van het oplaadpunt.

Flexicharge ontwikkelt oplaadpunten beheerplatform op basis van geautomatiseerde processen

Het platform is ontwikkeld vanuit een heel ander perspectief dan alle andere conventionele back-ends. Het platform is in staat bepaalde data te herkennen en deze om te zetten in bruikbare informatie. Daarmee is het mogelijk geworden om automatisch proactief of reactief te acteren. De besturingscontrollers die wij nu gebruiken herkennen 80 mogelijke foutsituaties. In het platform kun je per module uitgebreid configureren hoe er met deze foutsituaties om moet worden gegaan om deze om te zetten in een zoveel als mogelijk geautomatiseerde oplossing. Het beheerplatform zorgt er in veel gevallen voor dat het oplaadpunt weer operationeel is zonder dat de eindgebruiker het merkt.

Dit zorgt voor een hoge uptime van alle oplaadpunten.

Automatisering van de helpdesk

Het actieve beheer en de 24/7 helpdesk app rondom onze oplaadpunten is vanaf nu geheel geautomatiseerd door slimme algoritmes. Daarmee is de 24/7 helpdesk voor het grootste deel opgevangen zonder daar extra medewerkers voor aan te nemen of in te huren.

Ervaart een EV-gebruiker een probleem dan kan hij of zij de QR-code op het oplaadpunt scannen. Na het scannen wordt het oplaadpunt eigenlijk voorzien van een display waar de status en de tarieven worden getoond. Indien hulp nodig is, is er een support button. Er start dan direct een automatische diagnostische check om het probleem zoveel als mogelijk te achterhalen. Door input van het oplaadpunt en de historie van de sessie van de gebruiker weten we over het algemeen het probleem automatisch op te lossen. In het geval dat dat niet kan loodsen we de EV-gebruiker door het helpproces heen door de gebruiker gerichte handelingen uit te laten voeren.

Digitale ondersteuning tijdens het assembleer en in gebruik stelling proces

De Flexicharge oplaadpunten worden tijdens het assembleer proces gepréregistreerd, (middels QR-codes) en getest door digitale ondersteunde processen (app). Installatiepartners ontvangen een inlog zodat zij de oplaadpunten vanuit het beheer platform op eenvoudige wijze zelf kunnen configureren door middel van wizards. Hierdoor neemt de kans op fouten enorm af.

Het enige wat de eindklant nog dient te doen is het scannen van dezelfde QR-code en de oplaadpunten worden automatisch gekoppeld aan het klant account. Klaar om te laden!

 

Reinier van den Berg, commercieel directeur Flexicharge

Wij zijn ontzettend blij met het nieuwe beheerplatform. Dit stelt ons in staat om een totaaloplossing te bieden voor onze klanten. Van productie, levering, plaatsing en installatie tot en met het beheer van de oplaadpunten.

Op deze manier hebben wij de complete regie in handen en hebben wij de tools om 100% klanttevredenheid te realiseren.

Renso Bek, productontwikkeling

Wij zijn dolenthousiast over de ontwikkelingen binnen de EV-wereld en wat er allemaal gaande is. Het staat eigenlijk nog in de kinderschoenen en er gaat nog veel moois aan komen.

We willen naast de eindgebruiker van het laadnetwerk te servicen ons ook focussen op de processen voor laadpaal ontwikkelaars, installatie en onderhoud (preventief/reactief). Iedereen in de keten is belangrijk en verdient goede digitale processen.

Wij barsten van de ideeën om het platform nog rijker te maken en er staat nog veel op de roadmap. Ons doel is altijd ‘automatiseer wat er te automatiseren valt’. Dat is schaalbaar en voor de hele keten voordeliger.