Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
Dynamic Load Balancing en Management

Dynamic Load Balancing en Management

Met Dynamic Load Balancing en Management gaat u efficiënter om met de beschikbare stroomvoorziening en koppelen we uw oplaadpunten met energie- en gebouwmanagementsystemen.

Bij Flexicharge bieden we ondersteuning voor Dynamic Load Balancing en Management. Hiermee kunnen we de elektrische belasting tussen meerdere oplaadpunten binnen een laadinfrastructuur optimaliseren en verdelen. Zo benut u de beschikbare energiebronnen efficiënt, voorkomt u overbelasting van het elektriciteitsnet en bereikt u een evenwichtige stroomverdeling.

Dynamische verdeling van stroom

Met Dynamic Load Balancing en Management bewaakt en optimaliseert u continu de beschikbare elektrische capaciteit en het verbruik van oplaadpunten. Dit doen we met behulp van intelligente software en communicatietechnologieën die realtime gegevens verzamelen en analyses uitvoeren.

Door het stroomverbruik en de beschikbare capaciteit van elk oplaadpunt te monitoren, kan het systeem de lading dynamisch aanpassen en verdelen tussen de verschillende oplaadpunten. Dit zorgt ervoor dat de belasting op uw elektriciteitsnetwerk binnen veilige marges blijft en voorkomt overbelasting of piekbelasting op specifieke punten.

Rekening houden met verschillende factoren

Daarnaast houdt Dynamic Load Balancing en Management ook rekening met andere factoren, zoals energietarieven, beschikbaarheid van hernieuwbare energiebronnen en de behoeften van individuele elektrische voertuigen. Het systeem kan prioriteit geven aan het opladen van voertuigen met urgentie of met specifieke vereisten, zoals snelladen of het maximaliseren van het gebruik van hernieuwbare energie.

Door de integratie tussen uw laadpalen en Dynamic Load Balancing en Management kan Flexicharge zorgen voor efficiënter gebruik van uw beschikbare energiebronnen, een betere belastingverdeling en een verhoogde betrouwbaarheid van het oplaadnetwerk. Dit draagt bij aan de schaalbaarheid en duurzaamheid van uw laadinfrastructuur, terwijl het de kosten en de belasting op het elektriciteitsnetwerk minimaliseert.

Dynamic load balancing en management 750x750