Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
Compatibel met alle backend providers

Compatibel met alle backend providers

Onze oplaadpunten zijn simlock vrij. Hierdoor kunnen wij koppelen met alle Europese oplaadpunt beheer en afreken platformen

Het concept van oplaadpunten die compatibel zijn met alle backend providers verwijst naar de mogelijkheid om laadpalen te gebruiken met verschillende dienstverleners voor het beheer van het laadnetwerk. Backend providers zijn verantwoordelijk voor het beheer van de oplaadinfrastructuur, waaronder het verwerken van betalingen, het beheren van gebruikersaccounts, het bewaken van laadsessies en het leveren van gegevensrapportage.

Traditioneel zijn laadpalen vaak exclusief verbonden met een specifieke backend provider. Dit betekent dat de eigenaar of exploitant van een laadpaal zich moet aansluiten bij en contracten moet afsluiten met die specifieke provider om de laadinfrastructuur te beheren en toegang te geven aan gebruikers.

Echter, er zijn initiatieven en technologieën die streven naar interoperabiliteit en het mogelijk maken van laadpalen die compatibel zijn met meerdere backend providers. Dit stelt eigenaren en exploitanten in staat om laadpalen te installeren die kunnen werken met verschillende dienstverleners, waardoor gebruikers meer flexibiliteit hebben in het kiezen van hun laadserviceprovider.

Deze interoperabiliteit kan worden bereikt door het gebruik van gestandaardiseerde protocollen en interfaces, zoals OCPP (Open Charge Point Protocol), die de communicatie tussen de laadpaal en de backend provider mogelijk maken. Met een dergelijke compatibiliteit kunnen gebruikers eenvoudig hun bestaande laadpas of mobiele app van hun gekozen backend provider gebruiken om toegang te krijgen tot en te betalen voor laadsessies bij verschillende oplaadpunten.

Het streven naar laadpalen die compatibel zijn met alle backend providers bevordert de concurrentie, keuzevrijheid en gebruiksvriendelijkheid binnen het oplaadnetwerk, waardoor EV-gebruikers een naadloze ervaring hebben bij het laden, ongeacht welke dienstverlener ze kiezen

Compatibel met alle backend providers