Fair Share laden
Geschikt voor alle auto's
Persoonlijk advies
Snelle levertijden
Duurzame producten
Over the air updates
High end simlockvrije oplaadpunten
Voorbereid op V2G en V2X
2 Jaar garantie
Compatibel met alle backend providers

Compatibel met alle backend providers

Al onze oplaadpunten zijn simlockvrij. Hierdoor kunnen wij koppelen met alle Europese oplaadpuntbeheer- en afrekenplatformen.

Bij Flexicharge vinden we het belangrijk dat u zelf kunt kiezen welke laadserviceprovider u wilt hebben. Daarom zijn onze oplaadpunten compatibel met alle backend providers. Backend providers zijn verantwoordelijk voor het beheer van de oplaadinfrastructuur, waaronder het verwerken van betalingen, het beheren van gebruikersaccounts, het bewaken van laadsessies en het leveren van gegevensrapportage.

Meer flexibiliteit

Traditioneel zijn oplaadpunten vaak exclusief verbonden met één specifieke backend provider. Dit betekent dat u als eigenaar of exploitant van een oplaadpunt vastzit aan contracten met die ene provider, en daardoor beperkt wordt in uw keuzemogelijkheden voor toegang en betalingsbeheer.

Inmiddels zijn er vooruitstrevende initiatieven en geavanceerde technologieën die zich richten op naadloze samenwerking tussen verschillende backend providers. Dit betekent dat uw oplaadpunt compatibel kan zijn met meerdere dienstverleners, wat u veel flexibiliteit geeft bij het kiezen van uw laadservice.

Moeiteloze communicatie

Dit kan bereikt worden door het gebruik van gestandaardiseerde protocollen en interfaces, zoals het gerenommeerde OCPP (Open Charge Point Protocol). Deze technologieën zorgen voor moeiteloze communicatie tussen uw oplaadpunt en de door u gekozen backend provider. Dankzij deze compatibiliteit kunt u simpelweg uw bestaande laadpas of vertrouwde mobiele app van uw favoriete dienstverlener gebruiken om toegang te krijgen tot en te betalen voor laadsessies bij verschillende oplaadpunten.

Bij Flexicharge streven we naar laadpalen die compatibel zijn met alle backend providers. We willen u namelijk keuzevrijheid en een gebruiksvriendelijke ervaring bieden binnen het oplaadnetwerk. Zo kunt u genieten van een naadloze en moeiteloze laadervaring, ongeacht welke dienstverlener u kiest. Uw comfort staat voorop.

Compatibel met alle backend providers